مشخصات خودروها

هیوندای ورنا

مشخصات فنی هیوندای ورنا
خودرو
نام خودرو هیوندای ورنا
کشور سازنده کره جنوبی
سال طراحی 2004
مشخصات فنی
موتور 4 سیلندر 12 سوپاپه
حجم موتور 1600 سی سی
تنفس موتور تنفس طبیعی
انتقال نیرو دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت 105 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور 144 نیوتن متر در 3000 دور در دقیقه
جعبه دنده 5 دنده دستی
شتاب 0 تا 100 12.5 ثانیه
حداکثر سرعت 175 کیلومتر در ساعت
وزن 934 کیلوگرم
اندازه (میلیمتر) 4260 طول - 1680 عرض - 1395 ارتفاع
فاصله بین دو محور 2441 میلیمتر
مصرف سوخت و استانداردها
مصرف سوخت داخل شهر 9.4 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت خارج از شهر 5.6 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی 7 لیتر در هر صد کیلومتر
حجم باک 45 لیتر
استاندارد آلایندگی یورو 3
میزان تولید CO2 167 گرم در هر کیلومتر
استاندارد امنیت-
تجهیزات و امکانات
ترمز و پایداری ABS - EBD
کیسه هوا ایربگ راننده و سرنشین
سیستم صوتی راديو پخش 4 بلندگو
دیگر تجهیزات-

 

تصاویر هیوندای ورنا

ورنا

بررسی هیوندای ورنا

هیوندای ورنا یک خودرو ساب کامپکت است که توسط کمپانی هیوندای به تولید می‌رسد و در حال حاضر در پنجمین نسل خود بر روی خط تولید قرار دارد. هیوندای ورنا در واقع همان هیوندای اکسنت است که در بازار کشورمان هم حضور دارد. نسل اول هیوندای ورنا یا اکسنت در سال ۱۹۹۳ معرفی شد و در دومین نسل به بازار ایران راه یافت.

این نسل از هیوندای ورنا در سال ۱۹۹۹ معرفی شد و از سال ۱۳۸۴ به بازار ایران هم راه پیدا کرد. ورنا در زمان خود به عنوان یک خودرو ارزان قیمت شناخته می‌شد و نتوانست به موفقیت چندانی هم در کشورمان ظاهر شود. ورنا یا همان اکسنت در واقع یکی از ارزان‌ترین محصولات هیوندای است و در زمان خود، در ایران به عنوان یک خودرو ارزان قیمت شناخته می‌شد.

ورنا با دو موتور ۱٫۵ و ۱٫۶ لیتری و دو جعبه دنده دستی و اتوماتیک در ایران حضور پیداکرد.

نکات مثبت هیوندای ورنا

استهلاک پایین خودور- سواری نرم و بی سر و صدا- کیفیت ساخت مطلوب.

نکات منفی هیوندای ورنا

کمبود قطعات و کمبود امکانات – کشش ضعیف موتور به ویژه در نسخه اتوماتیک

نقد کارشناسی هیوندای ورنا

هیوندای ورنا یک خودرو ساب کامپکت است که در سال ۱۳۸۴ وارد بازار ایران شد. البته بد نیست بدانید ورنا، در واقع همان هیوندای اکسنت است که در نسل‌های جدید هم به بازار ایران راه پیدا کرده. این اتفاق یعنی استفاده از نام‌های مختلف برای محصولات هیوندای اتفاق عجیبی نیست و پیش از این هم در هیوندای النترا چنین موردی را مشاهده کرده‌ایم که در ابتدا با نام آوانته در ایران شناخته می‌شد.

هیوندای ورنا در سال ۱۹۹۹ وارد دومین نسل شد و تولید آن تا سال ۲۰۰۵ در بازارهای جهانی عرضه شد اما تولید آن همچنان تا سال ۱۳۹۰ در ایران ادامه پیدا کرد. باوجود اینکه ورنا در ایران همانند کشورهای دیگر یکی از ارزان‌ترین محصولات هیوندای به شمار می‌رفت، هرگز با استقبال خوبی روبه‌رو نشد و به فروش بالایی دست پیدا نکرد.

بدون شک هیوندای ورنا از نظر ظاهری خودرو چندان جذابی نیست و نمی‎‌تواند نظر خریداران جوان را به خود جلب کند و بیشتر افراد مسن و خانواده‌ها به سمت خرید آن می‌روند. از هر طرف که به هیوندای ورنا نگاه کنیم، جذابیتی در آن یافت نمی‌شود که البته ایرادی هم بر هیوندای به خاطر این موضوع وارد نیست چراکه طراحی ورنا به سال‌ها پیش بازمی‌گردد و نباید انتظار یک خودرو امروزی را از آن داشت.

طراحی کابین هیوندای ورنا هم به سادگی انجام شده و به طور گسترده از پلاستیک در داخل کابین استفاده شده است. البته ورنا در این زمینه در مقایسه با خودروهای رقیبی چون سیتروئن زانتیا و تندر ۹۰، چندان هم ضعیف عمل نمی‌کند و ما قضاوت در این باره را به شما واگذار می‌کنیم.

هیوندای ورنا در بازار ایران با دو موتور ۱٫۵ لیتری و ۱٫۶ لیتری عرضه می‌شود. نسخه ۱٫۵ لیتری ۴ سیلندر قدرتی معادل ۹۱ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۱۳۱ نیوتن متر تولید می‌کند و قدرت را به وسیله جعبه دنده ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو انتقال پیدا می‌کند. اما اگر به دنبال خرید نسخه اتوماتیک هستید، بد نیست بدانید قدرت در این مدل از یک موتور ۱٫۶ لیتری ۴ سیلندر تامین می‌شود که ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند و برای انتقال این قدرت به چرخ‌های جلو از یک جعبه دنده ۴ سرعته اتوماتیک بهره می‌گیرد.

به این ترتیب هیوندای ورنا را نمی‌توان خودرو قدرتمندی دانست و انتظار عملکرد بالایی از آن داشت و بیشتر برای مصارف ساده شهری خودرو مناسبی است. به طوری که ورنا به ویژه در نسخه اتوماتیک، هنگام عبور از مسیرهای سربالایی با سختی زیادی روبه‌رو می‌شود و کمی شما را ناامید می‌کند. البته ورنا یک ویژگی منفی دیگر هم دارد که کمبود آپشن‌ها و تجهیزات رفاهی است و حتی برای در اختیار داشتن ساده‌ترین تجهیزات شما باید شخصا اقدام به نصب کنید.

با وجود همه معایبی که عنوان کردیم، ورنا خودرو کم خرجی است و در دراز مدت شما را وادار به حضور در تعمیرگاه نمی‌کند. کیفیت خودرو هم در طول استفاده در چندین سال حفظ می‌شود و از این بابت می‌توانید به آن اطمینان کنید. اما در شرایط کنونی پیشنهاد ما این است که خرید خودروهای صفر کیلومتر را در اولویت قرار دهید و اگر قصد خرید هیوندای ورنا داشتید، حتما نسخه‌های کم کارکرد را در اولویت قرار دهید.

برای ارسال دیدگاه کلیک کنید

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بالا