خودرو در انتظار دلار ۴۲۰۰ تومانی
کارشناس صنعت خودرو گفت: خودروی وارداتی، کالایی لوکس محسوب میشود و دادن ارز ۴۲۰۰ تومانی به این دسته از کالاها تا زمان محقق شدن برنامههای ارزی دولت، میتواند به تعویق افتد. امیرحسن کاکایی به وضع آشفته بازار خودروهای خارجی بهویژه کارکردهها اشاره کرد و گفت: هماکنون کمتر از پنج درصد خودروهای موجود بازار را خودروهای خارجی تشکیل میدهند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: در شرایط کنونی جامعه، اولویت با ۹۵ درصد دیگر است که عامه مردم را تشکیل میدهند.وی یادآور شد: التهابات و رشد قیمتی که این روزها شاهد آن هستیم، بالاخره پایان مییابد و قیمتها به ثبات خواهند رسید؛ زیرا با افزایش قیمتها از یک حد به بعد دیگر خریداری وجود نخواهد داشت. وی تصریح کرد: معتقدم باید بگذاریم رشد قیمتی در این گروه از خودروها افزایش یابد تا به نقطه تعادل برسد و نگرانی دولتمردان نیز نه مشتریان محصولات وارداتی، بلکه عامه مردم و تولید داخل باید باشد.
کاکایی خاطرنشان کرد: راهحل نظارتی نیز در این زمینه جوابگو نیست؛ زیرا وقتی اصل مالکیت خصوصی را پذیرفتهایم، افراد میتوانند خودروی خود را به هر قیمتی بفروشند و حتی اگر نظارتها را تشدید کنیم، در نهایت میگویند «نمیخواهیم بفروشیم.» این کارشناس خودرو گفت: دولت با اقدامهایی نظیر ندادن ارز به خودروهای خارجی، در حال کنترل بازار ارز است و باید اجازه دهیم به این حرکتهای خود ادامه دهد تا این بازار را به تعادل برساند.
این استاد دانشگاه با اشاره به شرایط فعلی سیاسی کشور و خروج یکجانبه آمریکا از برجام، تصریح کرد: باید با تداوم شیوه اقتصاد مقاومتی به دولت کمک کنیم. وی همچنین ادامه داد: خودروهای وارداتی در یک سال گذشته با تغییرات پیدرپی سیاستها روبهرو بود؛ بسته شدن ۶ ماهه سامانه ثبت سفارش، افزایش تعرفههای گمرکی آن، تغییر نرخ ارز و یکسانسازی آن، سبب شده تا این بازار با جهش قیمتها روبهرو شود. البته با اینکه نیمی از سال گذشته با هدف «مدیریت منابع ارزی» امکان ثبت سفارش خودرو وجود نداشت، اما در مجموع پارسال ۷۰هزار و ۷۵ دستگاه خودرو سواری به ارزش یک میلیارد و ۸۳۸ میلیون و ۸۵۱ هزار دلار وارد کشور شد.
منبع : دنیای اقتصاد